Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ Η ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Αν και είπα πως τελείωσα την συζήτηση μαζί σας, εσείς την ξανανοίγετε με απρεπείς χαρακτηρισμούς, προς το πρόσωπό μου, στους οποίους διακρίνω τάσεις ειρωνείας και εμπαιγμούς με έπαρση ιεροεξεταστών. Δυστυχώς για σας τα μη αντικειμενικά συμπεράσματά σας δεν πείθουν κανένα άλλο, παρά μόνον τον εαυτό σας.
Στις πολυσέλιδες ανταλλαγές σχολίων μας, δεν απαντήσατε σε βασικές ερωτήσεις μου ευθέως, καθ΄ όσον όπως γράφετε είναι νέα θέματα που έβαλα προς συζήτηση, ενώ σε άλλες δώσατε υπερδογματικές μη ικανοποιητικές απαντήσεις. Όσο για τους όρους που χρησιμοποιήσατε για ποδοσφαιρικές ντρίπλες (το σωστό είναι τρίπλες) δεν ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο και δεν τις ξέρω.
Αν οποιοσδήποτε διαβάσει την σειρά των σχολίων θα καταλάβει πως πέρα από τον φανατισμό σας, τον οποίον αποκαλείτε Αντιαιρετικό -που αν βίωνε στην εποχή του Χριστού θα αποτελούσε συναιτία για την Σταύρωσή Του - δεν έχετε να προτάξετε τίποτε άλλο.
Όσο για το αν εσείς με βρίσκετε ΑΝΕΠΑΡΚΗ θα το κρίνουν οι αναγνώστες σας και όχι εσείς οι τρεις , που μου απαντήσατε, ο Χρήστος, ο Στέλιος, ο Κώστας και ο επονομαζόμενος και ανώνυμος!!!.
Αντίθετα τόσο ξέρετε από αστρολογία, για την οποία έχετε βαθιά μεσάνυχτα, τόσα λέτε, με αποκορύφωμα να την συσχετίζετε με τις χαρτορίχτρες και τα Ταρώ, παρασυρμένοι από παραπλανητικά διαφημιστικά, περιοδικών, που εμπαίζουν τους αδαείς.
Για να μην μακρηγορήσω, σας αναφέρω μόνο έναν από τους χιλιάδες σοβαρούς μελετητές της αστρολογίας, τον αστρονόμο Κέπλερ.
Ο Γιοχάνες Κέπλερ (Johannes Kepler) Γερμανός αστρονόμος (27 Δεκεμβρίου 1571 – 15 Νοεμβρίου 1630) και καταλυτική φυσιογνωμία στην επιστημονική επανάσταση των νεότερων χρόνων. Υπήρξε επίσης μαθηματικός και συγγραφέας, ενώ άσκησε κατά καιρούς και την αστρολογία. Θεσμοθέτησε τους «Νόμους του Κέπλερ» για την κίνηση των πλανητών, που γίνονται δεκτοί από τους αστρονόμους μέχρι και σήμερα:
Νόμος των ελλειπτικών τροχιών.
Νόμος των ίσων εμβαδών
Νόμος των περιόδων:
Πηγή: Βικιπαίδεια

Όταν κατηγορείτε κάτι, θα πρέπει τουλάχιστον, να γνωρίζετε το αντικείμενο, που κατηγορείτε.
Εσείς που γνωρίζετε τα πάντα, στην ερώτησή μου, για θεολογικό θέμα, που υποτίθεται είστε ειδικοί:
Στο αν δηλαδή, ο Οικουμενικός πατριάρχης, θα πρέπει να έχει την προσφώνηση «παναγιώτατος» όταν ο Ίδιος ο Θεός μας έχει τον τίτλο «άγιος» υποβαθμίσατε τα λόγια του ίδιου του Κυρίου μας:
Ιω ΙΓ-16. αμήν αμήν λέγω υμίν, ουκ έστι δούλος μείζων του κυρίου αυτού, ουδέ απόστολος μείζων του πέμψαντος αυτόν.
Και μου απαντήσατε ότι:
Ο άγιος Ιγνάτιος μας λέει ότι ο επίσκοπος στέκεται εις τόπον Θεού. Και οι πρεσβύτεροι εις συνέδριο αποστόλων.
Και αν είναι έτσι, υπερτερούν οι ιδιότητες θνητών ανθρώπων έναντι των ιδιοτήτων του Ιδίου Του Θεού;
Αυτός δεν είναι ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ αγώνας που κάνετε ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ και φανατικός είναι,
από άτομα με υπέρμετρη έπαρση για το άτομό τους, του τύπου – μας κάνετε και γελάμε εδώ μέσα, το έχετε καταλάβει, έχετε γίνει ρεζίλι, αποδείξτε την σοβαρότητά σας, τώρα είδατε «τι εστί» αντιαιρετικός, παραθέτετε τα ολισθήματά σας – Το αν είμαι σοβαρός σε μάτια με παρωπίδες δεν ξέρω και δεν ασχολούμαι μ΄ αυτό, ένα έμαθα από τον μακαριστό, τον ιερέα παππού μου και τον θεοσεβούμενο πατέρα μου, οι Χριστιανοί διακρίνονται για το ήθος και την ταπεινότητά τους και όχι για την έπαρση και την ειρωνεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου