Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΛΙΒΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ -2Η

Αναφερόμενος στο σχόλιό σας απαντώ πάνω σ΄αυτό:

Στο προηγούμενο σχόλιό μου εκ παραδρομής αναφέρθηκε, ως κανόνας της ΣΤ’ Οικουμενικής Συνόδου, το σωστό είναι ΛΣΤ' της εν Λαοδικεία Συνόδου 364μ.Χ και είναι ο πιο κάτω:

Αρχαίο κείμενο:
Ότι ου δεί Ιερατικούς ή Κληρικούς, μάγους ή επαοιδούς είναι, ή μαθηματικούς, ή αστρολόγους, ή ποιείν τά λεγόμενα φυλακτήρια, άτινά εστι δεσμωτήρια τών ψυχών αυτών, τούς δέ φορούντας ρίπτεσθαι εκ τής εκκλησίας εκελεύσαμεν.

Μετάφραση
Ότι δεν πρέπει οι ιερατικοί ή οι κληρικοί, να είναι μάγοι ή επαοιδοί, ή μαθηματικοί, ή αστρολόγοι, ή να κάνουν τα λεγόμενα φυλακτά, τα οποία είναι φυλακές των ψυχών τους, αυτούς όμως που τα φορούν να ρίπτονται από την εκκλησία προστάξαμε.

Μερικοί ιερωμένοι -οι διυλίζοντες τον κώνωπα την δε κάμηλον καταπίνοντες- κατηγόρησαν και καταδίκασαν, αστρολόγους, μαθηματικούς, φιλοσόφους, αποφάσιζαν και αποφασίζουν, αφόρισαν, δικάσαν, τιμώρησαν, επέβαλαν μαρτύρια, έδωσαν εντολές, να κοπούν γλώσσες και χέρια, διέταξαν πνιγμούς και όλα αυτά στο όνομα ποιού;
Μήπως στο όνομα του Θεού μας και Θεού της Αγάπης;

Όχι ασφαλώς, ο Κύριος έδωσε το θεϊκό του αίμα για την αγάπη.

Η εξουσία θρησκευτική και πολιτική, παντού και πάντοτε ερμήνευε και ερμηνεύει με δικούς της κανόνες, που επιβάλει η ίδια, το καλό και το κακό, από καταβολής κόσμου, μέσω των Γραμματέων και Φαρισαίων της, Ηγεμόνων και Πατριαρχών.
Αν έχετε αμφιβολίες, διαβάστε τα λόγια του σεβαστού κατά πολλούς θρησκόληπτους Χριστιανούς, Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης Γεννάδιου Σχολάριου 1456 μΧ

-Τους ασεβείς και καταραμένους αυτούς Ελληνιστές, και με φωτιά και με ξίφος και με πνιγμό και με κάθε τρόπο θανατώστε τους. Μαστιγώστε , φυλακίστε, κόψτε τους τη γλώσσα, ύστερα το χέρι και αν επιμένουν, τότε στείλτε τους στο βυθό της θάλασσας.
Είμαι χριστιανός, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην.-

Και μία ερώτηση για κάθε κατακριτή.
Μήπως θα πρέπει να πάψουμε να είμαστε Έλληνες ή αστρολόγοι για να έχουμε δικαίωμα να λατρεύουμε και να προσκυνούμε τον Κύριό μας και Θεό της αγάπης.
Μη γένοιτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου