Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΛΙΒΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ -1Η

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΕΥ
ΣΕ ΛΙΒΕΛΟ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΑΣ

Μονομερώς και κάτω από το μανδύα της ανωνυμότητας, είναι πολύ εύκολο το σχόλιο του σχολιαστή Χριστάκη να αναφέρει:

« ψες στην κυπρο στο καναλι σιγμα υπηρχε εκπομπη για την δραση αστρολογων οπως λεγονται χαρτομαντων και λοιπων μελλοντολογων.αποκαλυφθηκαν πραγματα και θαυματα.στους φιλοξενουμενους ο δημητρης παπευ ο οποιος ματαια προσπαθησε να αναιρεσει τα επιχειρηματα ενος θεολογου τον οποιο δεν χωνευω γιατι ειναι κομματικο στελεχος.αποκαλυψη ακομα καιη αστυνομια μας συνεργαζεται με τους μαγους αυτους!ειδα την απατη του μελλοντος οπως λενε να ειναι μονο για το χρημα.εξωφρενικα ποσα και πραγματα που οδηγησαν σε θανατους ανθρωπων »

Δεν τον ξέρω τον κύριο αυτόν, που περιγράφει το πιο πάνω γεγονός και αναφέρει μεταξύ των άλλων και το όνομά μου. Συμπεραίνω όμως πως από την ασυνταξία του κείμενου του, που αγνοεί, στίξη, κόμματα , τελείες, και κεφαλαία γράμματα, πως ίσως δεν κατανόησε, τα όσα είπα, στην συγκεκριμένη εκπομπή. Δεν θα σχολιάσω ακόμα την παντογνωστική τακτική του αμελέτητου θεολόγου της συγκεκριμένης εκπομπής.
Όσο για την ιδιότητά του αστρολόγου, που έχω παράλληλα με αυτήν του Οικονομολόγου, του Αγιογράφου και επί τριακονταετία Ψάλτου, την υποστηρίζω με σθένος και παρρησία.
Αν θέλετε μπορούμε να αντιτάξουμε κ. Ιγνατίου Ε. Γ τα επιχειρήματά μας σχετικά με αυτή την πανάρχαια τεχνική που από την πλευρά της επίσημης Ορθόδοξης Χριστιανικής εκκλησίας συγκαταλέγεται μεταξύ των αντιχριστιανικών αιρέσεων.
Εντέχνως κ. Ιγνατίου Ε. Γ, η αστρολογία παρουσιάζεται σαν μυστικιστική τέχνη, κάτι που πόρο απέχει από την πραγματικότητα.
Η αστρολογία δεν αντιστρατεύεται τον Δημιουργό και πλάστη του σύμπαντος κόσμου, αντίθετα μάλιστα, αποκαλύπτει την Θεία Του Σοφία. Η αστρολογία δεν προδικάζει το μέλλον, επισημαίνει κάποιες τάσεις γεγονότων, αφήνοντας τον άνθρωπο ελεύθερο να αποφασίζει για την ζωή του.
Οι μάγοι εξ ανατολών, που αναφέρονται στο Β΄ΜΑΤΘ. – Σοφοί αστρολόγοι κατά την ερμηνεία του καθηγητού της Θεολογικής Παν. Τρεμπέλα – ήταν αυτοί που μετά τους ταπεινούς ποιμένες προσκύνησαν τον Κύριό μας κατά την Θεία Του Γέννηση. Ήταν αυτοί που του προσέφεραν πολύτιμα δώρα, ήταν αυτοί που δεν Τον πρόδωσαν στην εξουσία του διώκτη του.
Αντίθετα το Ιερατείο εκείνης της εποχής οι τηρητές του Νόμου και των θρησκευτικών παραδόσεων τον παρέδωσαν στον Σταυρό.
Θα μου απαντήσετε στο σημείο αυτό, κατά την γνωστή τακτική, ότι δεν ήταν αστρολόγοι άλλα βασιλιάδες που το Άστρο της Βηθλεέμ οδήγησε προς τον νεογέννητο Σωτήρα μας.
Εδώ θα αντιμετωπίσουμε κάποια κενά
Αν ήταν έτσι κ. Ιγνατίου Ε. Γ, πως κατέληξαν αυτοί οι άνθρωποι στο συμπέρασμα, για την ημερομηνία της γέννησης και την ταυτότητα κάπου παιδιού.
Πως επέλεξαν τα συγκεκριμένα δώρα γι΄ αυτό το παιδί.
Πως σαν βασιλιάδες δεν συνοδευόντουσαν από δικούς τους αξιωματούχους και το κυριότερο από αξιωματούχους του Βασιλιά Ηρώδη στα όρια της δυναστείας του.
Ο Ηρώδης σκότωσε τρία από τα παιδιά του επειδή τα υποπτευόταν για συνομωσίες εναντίον του, και τόσους άλλους και θα άφηνε ξένους βασιλιάδες, να αναζητούν μόνοι τους , κάποιον βασιλιά μέσα στο βασίλειό του;
Θα ήταν τουλάχιστο αυθαίρετο και στερούμενο κάθε λογικής βάσης να το ισχυριστούμε.
Θα πρέπει λοιπόν υγιώς σκεπτόμενοι, να παραδεχτούμε χωρίς αμφισβήτηση την ιδιότητα του αστρολόγου, στους σοφούς αυτούς προσκυνητές.
Αν είναι έτσι η Παναγία μας και ο Άγιος Ιωσήφ αμάρτησαν που δέχθηκαν αστρολόγους μετά την γέννηση του Θείου Βρέφους και δέχθηκαν τα δώρα τους ;
Αν είναι έτσι ο Θεός επέτρεψε στους αστρολόγους – ψεύτες και τσαρλατάνους όπως τους αποκαλούν κάποιοι θεολογίζοντες – να προσκυνήσουν την Θεία Του Ενσάρκωση;
Μη γένοιτο.
Τέλος θα μου πείτε ότι η ΣΤ΄ Οικουμενική Σύνοδος καταδίκασε την Αστρολογία και τα Μαθηματικά!!!
Μήπως και η Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, δεν καταδικάστηκε;
Από τότε και μέχρι σήμερα, σας ερωτώ, πόσοι ανώτεροι και ανώτατοι Χριστιανοί κληρικοί δεν την διδάχτηκαν.
Όσο για την κακή χρήση της από ορισμένους που δηλώνουν αστρολόγοι χωρίς την ελάχιστη γνώση της, ρίχνοντας χαρτιά, βλέποντας καφέδες, κάνοντας άλλες ανομίες, δεν είναι υποχρεωμένοι οι σοβαροί μελετητές της, να απολογηθούν. Όπως δεν θα ζητηθεί να απολογηθεί η Χριστιανική μας Πίστη για κάποιους ιερωμένους που διαπράττουν αισχρά και ακατονόμαστα πράγματα.
Πολλές φορές Ο Θεός έδωσε την ανοχή του και την φώτιση Του, να τον υμνήσουν άνθρωποι, που στα μάτια των κατακριτών τους φάνταζαν και φαντάζουν πεπλανημένοι και αμαρτωλοί.
Η πίστη όμως δεν πιστοποιείται με τον έξω, άλλα με τον έσω άνθρωπο, που μόνο ο Θεός και Δημιουργός μας τον γνωρίζει. Και αν σε μένα τον τελευταίο των τελευταίων, τον αμαρτωλό των αμαρτωλών, τον ελάχιστο των ελάχιστων, μου έδωσε την ανοχή του, να μελετήσω το άβατο της σοφίας του και να τον υμνήσω μέσω αυτής, μην βαρύνετε την καρδιά σας κατακρίνοντάς με.
Εξ άλλου όπως γράφει ο Προφήτης Δαβίδ - Οι ουρανοί διηγούνται δόξαν Θεού, κι εγώ ένα μελετητής της σοφίας του ουρανού, αυτήν την δόξα μελέτησα, μελετώ και θα μελετώ, όσο Εκείνος με ανέχεται σ΄ αυτόν τον πρόσκαιρο πλανήτη.

1 σχόλιο:

  1. γεια σας κυριε παπευ.ειμαι ο χριστακης τον οποιο τιμησατε με το να αναρτησετε το βιαστικο και ασυντακτο σχολιο του.δεν θα αναλυσω τωρα εκ βαθεως το τι πιστευω ακριβως για την αστρολογια αλλα θα σας πω οτι εσεις οι αστρολογοι εχετε κατακλυσει την κοινωνια μας με διαφημισεις παντου.σε εφημεριδες περιοδικα ακομα και στη τηλεοραση.υποσχεστε μεγαλες αποκαλυψεις για τις ζωες μας και αλλα πολλα.αληθεια πως ξερετε εσεις τι δουλεια θα κανω στο μελλον ποια θα παρω γυναικα κλπ?μηπως κανετε μαγεια?και ακομα κατι που βρισκετε τα χιλιαρικα και κανετε τοσες ακριβες διαφημισεις?μηπως απο τις χιλιαδες που κλεβετε απο παρασυρομενα ατομα τα οποια πιστευουν οτι τα αστρα λενε το μελλον?παντως εμενα ποτε δεν μου ειπαν σωστο πραγμα τα αστρα.τα πιστευα λιγο οταν ημουν ανηλικος.κυριε παπευ το μελλον εμεις το φτιαχνουμε.οταν εσυ ξερεις το μελλον δεν μπορεις να το αλλαξεις.εαν καποιος γνωριζει το μελλον θα καταστρεψει την ζωη του διοτι θα αφιερωθει σε μια εκστρατεια αποτροπης του μελλοντος .θα ζει στο αγχος και στο φοβο οτι θα αποτυχει να αποτρεψει καποιο δυσαρεστο γεγονος.αυτα τα περι αποτροπης γεγονοτων μονο στο χολυγουντ τα βλεπουμε.απο οσο γνωριζω η αστρολογια εχει σχεση με ζωροαστρισμο και αλλες αποκρυφεςσεκτες εκ ασιας.βαζω μαζι αστρολογια διαλογισμο και αυτογνωσια.δεν ξερω πολλα για το επαγγελμα σας αλλα ξερω οτι πολλοι ανθρωποι κατεστρεψαν την ζωη τους πιστευοντας στα αστρα.βασικα ειναι μια μεθοδος αποχριστιανοποιησης του κοσμου.η ενας τροπος ελεγχου της προσωπικοτητας του αλλου.εαν εχετε την διαθεση παρακαλω σχολιαστε.με ειλικρινεια παρακαλω.ειμαι ετοιμος να ακουσω και την αλλη πλευρα.σας γραφω μετα απο παροτρυνση των φιλων που γραφουμε μαζι στο εν λογω μπλογκ που βλεπετε κατω.ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή